Een minispa aan huis voor je kind in 4 stappen!

Let’s create a minispa! Het badritueel is voor zowel jou als een kind magisch. Sowieso is het creëren van een ritueel heel prettig. Dus waarom niet een feest maken van het in bad gaan? Daarom hebben we voor jou tips voor een minispa op een rij gezet. Een minispa voor thuis. Pas op: een hoop ontspanning en goede nachtrust verzekerd. Oké, waar begin je?

1. Zo begin je de minispa; Creëer rust in de badkamer
Het doel van een minispa is ontspanning. Betekent dus ook dat het rust moet uitstralen. Dit kun je doen door het licht te dimmen, om een zoutlampje neer te zetten en een ontspannend muziekje aan te zetten. Dit is een leuke en rustgevende playlist.

Bron: Naïf.com

2. Maak het badje klaar
Vul het baby- of het gewone bad met lauwwarm water. Giet er vervolgens wat Milde Badolie in. Dit houdt de huid zacht en soepel, door de katoenzaadolie, kokos en kamille die erin zitten. En er zit geen rommel in, dus het is niet schadelijk voor de tere huid.

badolie voor de babyhuid

3. Wil je iets extra’s doen? Voeg dan wat kruiden toe!
Kruiden hebben een ontspannende werking. Koop of maak een (ongebleekt) katoenen zakje en stop er kruiden als kamille en lavendel in. Ook trouwens een goede tip voor jou.

4. Wikkel de handdoek en pyjama om een kruik of een kersenpitkussen
Uit bad worden gehaald is altijd even onprettig; koud en onwennig. Daarom is een warme handdoek letterlijk een warm welkom. Wikkel de handdoek en pyjama om een kruik of kersenpitkussen. Nadat je je kindje hebt ingesmeerd met een lekkere crème of olie, kruipt je kroost in een heerlijk warme tweede huid. Slaap lekker!

Badcape voor je baby gemakkelijk af te drogen zonder in de knoop te raken met je handdoek. Gemakkelijk in gebruik en zacht voor je baby. Beige.

PS: Onnodig, maar we zeggen het toch even voor de zekerheid; laat je (jonge) kind nooit alleen in bad.

Auteur: Sjoerd Trompetter

Geef een reactie