5 tips om luieruitslag te voorkomen

Luieruitslag is zo niet fijn! Toch ontstaat het bij de tere babyhuid vrij snel. 
En dat kan erg pijnlijk zijn. Niet leuk.

Vette crème van Naïf. Perfect voor de verzorging van je baby. Geen last meer van een droog huidje.

Daarom: tips om luieruitslag te voorkomen en te genezen! Want de babyhuid is zo teer, dat het snel kan ontstaan. Waar het door ontstaat? Het is een combinatie van vocht, verandering in de pH-waarde, irritatie door eiwitten in de ontlasting en eventuele schimmels en bacteriën. Om luieruitslag, ook wel luierdermatitis genoemd, te voorkomen, hebben we wat tips voor je op een rij gezet. Komen ze:

1. Verschoon regelmatig (lees: vaak) de luier

Heeft-ie geplast of gepoept? Hup! Luier uit en verschonen. Controleer regelmatig of er sprake is van een volle luier.

2. Gebruik tijdens het verschonen geen chemische rommel

Sommige babydoekjes ruiken heel lekker, maar weet ook dat ze veel chemische middelen bevatten die niet heel goed zijn voor de huid. De babydoekjes van Naïf zijn plasticvrij en gemaakt van eucalyptusvezels. Biologisch afbreekbaar, dus een duurzaam alternatief. Ook aan de verpakking is gedacht, de pakjes zijn gemaakt van bio-plastic met suikerriet als hoofdingrediënt en de box is van FSC karton.

Plasticvrije baby doekjes in een handige multipack box €27,92

Om de gevoelige babyhuid zo goed mogelijk te verzorgen bestaat de lotion voor 99% uit water en is deze alcoholvrij en parfumvrij. De babydoekjes bevatten geen gekke ingrediënten waardoor je ze veilig overal voor kunt gebruiken. Dus goed te gebruiken voor de billen, lichaam en gezicht. Heeft je baby luieruitslag, ga dan zacht te werk en “schrob” niet.

3. Gebruik het liefst water

Dompel een zachte washand in lauw water en maak daar zachtjes de billen mee schoon. Dep ze vervolgens droog met een schone doek.

4. Luchten

Is de luieruitslag vrij ernstig, dan kun je je baby op een grote handdoek leggen zonder luier. Zo kunnen de billen drogen. En ja, de kans dat je baby plast of poept is aanwezig, maar dat is niet zo erg. Wil je toch een luier om doen? Zorg er dan voor dat de luier vooral niet te strak om de billen heen zit, maar laat voldoende ruimte over zodat er lucht bij kan komen.

5. Zijn de billen droog? Zalf erop!

De billencrème van Naïf voorkomt en herstelt luieruitslag, geneest en verkoelt. Je merkt binnen no-time het verschil. Precies wat je moet hebben.

Bron: Naïfcare.com

Geef een reactie